Komisioni Kombėtar Regullator
Ndriēim Shani
Kryetar i Komisionit Kombėtar Rregullator
Z. Ndriēim Shani ėshtė emėruar Kryetari i Komisionit Kombėtar Rregullator tė Entit Rregullator tė Ujit nė Shqipėri nė maj 2016. Ai ėshtė diplomuar mė 1982 nė Universitetin e Tiranės, Fakulteti i Inxhinierisė sė Ndėrtimit, dega Hidroteknike. Nė vitin 1991 merr titullin “Master nė hidrologji, analiza, cilėsia dhe trajtimi i ujėrave” nė Universitetin e Montpellier II, Francė. Ai ka njė eksperiencė mbi 34 vjeēare nė fushėn e furnizimit me ujė, kanalizimeve dhe tė ambientit, si lektor nė universitet dhe senior inxhinier projektues. Z. Shani ka njė eksperiencė tė thellė nė sektorin privat dhe publik nė bėrjen e politikave publike nė nivelin e Qeverisjes Kombėtare, si dhe nė planifikimin dhe menaxhimin e projekteve tė furnizimit me ujė, kanalizimeve dhe mjedisore nė shkallė tė madhe tė financuara nga donatorėt e huaj dhe Qeveria Shqiptare. Zotėron tre gjuhė tė huaja dhe ka kryer disa kualifikime kryesisht afatgjata jashtė vendit. Ai ėshtė autor i disa teksteve dhe manualeve tė ndryshme nė fushėn e ujit.
Evis Shurdha
Anetare e Komisionit Kombetar Rregullator
Znj. Evis Shurdha eshte emeruar Anetare e Komisionit Kombetar Rregullator te Entit Rregullator te Ujit ne Shqiperi ne 14 prill 2021 dhe aktualisht eshte duke ushtruar mandatin e saj te dyte. Ajo eshte diplomuar ne Drejtesi dhe Shkenca Politike. Ka perfunduar studimet Master i Shkencave ne te Drejte Private, prane Univeristetit Europian te Tiranes si dhe Master Profesional ne Qeverisje te Korporatave, ne Fakultetin Ekonomik, te po ketij universiteti. Ka eksperience shumevjecare ne sektorin privat dhe publik. Ne sektorin publik ka mbajtur pozicione te rendesishme si, Drejtore e Departamentit te Administrates ne Kryeministri, dhe Kryetare e Komisionit te Prokurimit Publik. Ka kryer kualifikime te shumta brenda dhe jashte vendit ne ceshtje te ndryshme te mire administrimit te sektorit publik.
Genci Gjeci
Anetar i Komisionit Kombetar Rregullator
Z. Genci Gjeci eshte emeruar Anetar i Komisionit Kombetar Rregullator te Entit Rregullator te Ujit ne Shqiperi, ne 26 Maj 2022. Ai eshte diplomuar ne vitin 1987 ne Universitetin e Tiranes, Fakulteti i Inxhinierise se Ndertimit, dega Hidroteknike. Ne vitet 1990-1993 ka kryer studimet e thelluara ne Universitetin Teknik "Carolo Wilhelmina" ne Braunschweig, Gjermani ku fiton diplomen e inxhinierit dhe masterit ne studimet e thelluara ne fushen e veprave hidroteknike. Per nje periudhe 3 vjecare ka punuar ne Gjermani si inxhinier ne fushen e ujesjelles kanalizimeve dhe gazsjellesve. Z. Gjeci ka nje pervoje disa vjecare si keshilltar i projekteve te huaja ne Ministrine e Infrastruktures, drejtor i njesise se zbatimit te projekteve, te financuar nga Banka Boterore dhe donatore te tjere. Gjithashtu, Z. Gjeci ka punuar edhe ne pozicionin e koordinatorit te Bankes Gjermane per Zhvillim (KfW) per projektet e ujesjelles kanalizimeve si dhe drejtor teknik ne punimet e ndertimit te Hidrocentralit te Ashtes, financuar nga qeveria austriake. Z. Gjeci ka pervoje te gjate edhe ne sektorin privat duke kontribuar ne projektimin dhe zbatimin e veprave hidroteknike.Vendimet e Keshillit te Ministrave per emerimin e anetareve te Komisionit mund ti gjeni ketu.